sreda, 11. januar 2017

Abolicionistični strip (15): Kaj je narobe z gibanjem proti krznu


»Tommy, zakaj misliš, da naj bi kričanje na žensko, da je "najogabnejši človek na planetu" zato ker nosi krzno, le-to prepričalo, da preneha izkoriščati živali in postane veganka? Mar ne vidiš, da izražanje sovraštva do žensk in delanje nesmiselnih razlik med živalskimi proizvodi ni le zgrešeno, temveč celo ŠKODUJE in ne koristi gibanju za pravice živali?«

© 2017 Marianna C. Gonzalez 

Prevod: Leon Kralj


Vsebina stripa se nanaša na blog z naslovom »Kaj je narobe s "single-issue" kampanjami ter zakaj bi moralo biti veganstvo moralna osnova«, ki je dostopen tukaj:

Oglejte si tale kratek video z razlago o zgrešenosti gibanja proti krznu:


In še en starejši video, v katerem prof. Francione opiše zanimivo dogodivščino, ko ga je neki znanec hotel nagovoriti k temu naj verbalno napadeta mimoidočo žensko v krznu:



******
Če še niste vegan, prosim postanite vegan. Veganstvo pomeni nenasilje. V prvi vrsti gre za nenasilje do drugih čutečih bitij, a tudi za nenasilje do Zemlje in do samega sebe.

Če ste že vegan, potem izobražujte ostale ljudi o veganstvu. Toda najprej izobrazite sami sebe. Tukaj je povezava z informacijami, ki vam bodo pomagale kako začeti: 

Če pravimo, da imajo živali moralno vrednost (če niso zgolj predmeti), potem veganstvo ni le ena izmed možnosti - je nuja. Vsaka organizacija, društvo ali posameznik, ki trdi, da pripada gibanju za pravice živali, mora zavzeti jasno stališče, da je veganstvo moralni imperativ

Vse o veganstvu:  www.howdoigovegan.com   

Sorodne teme (kliknite na povezavo):


Ni komentarjev:

Objavite komentar