sobota, 18. junij 2016

Aktivizem v praksi – 7.del: Letak o abolicionističnem pristopu k pravicam živali

Potem, ko ste postali vegani ter osvojili teorijo abolicionizma [1, 2, 34] in se seznanili s "praktičnim aktivizmom v osmih delih" [1, 2, 3, 4, 5, 678] vam preostane le še, da pričnete z aktivizmom v živo. Svetujem, da vsakič ob koncu pogovora ljudem ponudite še letak, ki nekako povzame vaše besede oz. osvetli problematiko pravic živali skozi abolicionistični vidik. Letak je na voljo na spletni povezavi, ki jo navajam spodaj. Vse kar morate storiti je, da si ga natisnete in prepognete na tri dele. Na zadnji strani letaka je navedena spletna stran www.AbolitionistApproach.com, ki ji lahko pripišete še www.howdoigovegan.com ter leonkralj.blogspot.si za vse, ki jim morda angleščina ni blizu.

V veliko pomoč pri vašem aktivizmu vam bo tudi odlična knjiga Etika v kuhinji, v kateri avtorja Gary L. Francione in Anna Charlton argumentirano odgovorita na 39 najpogostejših izgovorov neveganov in pojasnita njihovo nesmiselnost. Na primer: Ampak... ali ni moja prehrana moja stvar? Ampak... jesti živila živalskega izvora je naravno! Od kod dobite beljakovine? Ne bom dobil zadosti kalcija, če ne bom užival mleka in drugih mlečnih izdelkov! Tudi rastline čutijo bolečino! Živali tudi jedo druge živali! Ljudje smo na vrhu prehranjevalne verige! Slišal sem za nekoga, ki je zbolel, ko je postal vegan! Saj imamo zakone, ki zahtevajo "humano" ravnanje z živalmi! Ali ne bi bilo treba najprej poskrbeti za ljudi? Naši predniki so tudi jedli meso! ...itd. Knjiga Etika v kuhinji predstavlja odlično orodje tako za aktiviste, kot tudi osebno spoznanje za nevegane, da jih to, v kar že tako ali tako verjamejo, pravzaprav napeljuje k veganstvu. Nadvse poučna knjiga. Toplo priporočam! 

Srečno pri spreminjanju sveta!

Leon Kralj

P.s. Če imate kakršnakoli vprašanja, tako v zvezi s konkretnim aktivizmom kakor tudi vprašanja glede abolicionističnega pristopa ali celo pomisleke glede pravic živali oz. veganstva na splošno, mi lahko pišete na abolicionizem@gmail.com in z veseljem vam odgovorim ter pojasnim vse kar vas zanima. 
Ni komentarjev:

Objavite komentar