sreda, 23. september 2015

Partnerji v izkoriščanju živali

Spoštovani slovenski zagovorniki pravic živali!

V prejšnji objavi sem predstavil resnico o Petru Singerju, t.i. "očetu modernega gibanja za pravice živali", ki razkriva sprevrženost njegovih pobud in s tem celotnega svetovnega "gibanja" za pravice živali. To bi nas moralo napeljati k resnemu razmisleku o naših usmeritvah in prizadevanjih za živali, ki slonijo na njegovih idejah, čeprav se mnogi med nami tega niti ne zavedajo. 

Z namenom transparentnega razkritja moralne zablode Singerjevih tez, objavljam tokrat njegovo javno pismo, naslovljeno na Johna Mackeya, direktorja verige trgovin Whole Foods Market, v katerem mu Singer skupaj z vsemi največjimi organizacijami za pravice živali na svetu (PETA, Mercy for Animals, Vegan Outreach, Animal Rights International, Farm Sanctuary, HSUS, HSI, ...) izraža svojo "hvaležnost in podporo" za njihovo "pionirsko delo" na področju "srečnega" izkoriščanja živali.  

Več kot očitno (in predvsem žalostno) je, da celotno svetovno "gibanje" za pravice živali sklepa, da je problem v načinu izkoriščanja in ne v izkoriščanju samem (uboj živali kot tak menda sploh ni problematičen?!); da pravičnost v odnosu do živali pomeni "lepše" ravnanje z nedolžnimi žrtvami in ne to, da jih prenehamo vzrejati z namenom zasužnjevanja, izkoriščanja in ubijanja. Poleg tega nobena izmed organizacij oz. društev za zaščito/pravice živali ne zavzema jasnega in nedvoumnega stališča, da je veganstvo moralna osnova oz. moralni imperativ. Niti ena! Niti Slovensko vegansko društvo, Društvo za osvoboditev živali in vsi ostali. Namesto tega postajajo zdaj "zagovorniki živali" poslovni svetovalci in partnerji industrije izkoriščanja živali. 

Skratka, tule je še eden izmed mnogih uradnih dokumentov, ki le še dodatno krepijo moralno shizofrenijo v odnosu do živali, ki jo celotnemu svetovnemu gibanju za pravice živali narekuje Peter Singer:  

--------------
Vse argumente o spornosti pristopov "zagovornikov" živali si lahko preberete v objavi z naslovom MORALNE ZABLODE ORGANIZACIJ IN DRUŠTEV ZA PRAVICE ŽIVALI, ki je dostopna na: 


Leon Kralj 

Ni komentarjev:

Objavite komentar